FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK

Az Általános Szolgáltatási Feltételek („ÁSZF”) melyek tartalmazzák Mala Réka (székhely: [2721 Pilis, Homoki utca 8.], adószám: [67294969-2-33]), mint szolgáltató (“Szolgáltató”) által üzemeltetett webáruház használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket. Kérjük, hogy csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre (nem minősül írásba foglalt szerződésnek), magatartási kódexre nem utal.

Szolgáltató adatai:

A szolgáltató neve: Mala Réka
A szolgáltató székhelye:2721 Pilis, Homoki u. 8.
A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: premiumsajt@premiumsajt.hu
Adószáma: 67294969-2-33
Telefonszámai: 06-20-497-8699
Engedély száma (kistermelői regisztrációs szám): 12-5-T-268
A szerződés nyelve: magyar
A tárhely-szolgáltató adatai: www.webnode.hu

Alapvető rendelkezések:

1.1. A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

1.2. Hatály, az ÁSZF módosítása.

1.3. A webshop, mint szerzői jogi mű szerzői jogi védelme alatt áll. 

1.4. Rendelkezésre állás.

Adatkezelési szabályok:

1.5. Az adatvédelmi tájékoztató elérhető: Adatvédelmi irányelveknél.

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

1.6. Termékeink házi készítésű tejtermékek, melyek az oldalon megrendelhetők és a termelői piacokon átvehetők (Monor, Pilis), ezen kívül a megrendelő kérésére (megrendelés) saját magunk szállítjuk házhoz. A  feltüntetett árak bruttó fogyasztói árak. Termékeinket a megadott régióban 10.000 Ft feletti megrendelés esetén díjmentesen szállítjuk házhoz. 10.000 Ft alatti megrendelés esetén a kiszállítás költsége 1500 Ft. Minimum megrendelés 1000 Ft/rendelés. 

1.7. A webshopban Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről fotót jelenítet meg. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságtól, ugyanis a termékek nem futószalagon készülnek, hanem egyedi készítésűek. 

1.8. Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja a Felhasználókat az akció időtartamáról.

Rendelés menete

1.9. Elsőként ki kell választani a termékek közül a megvásárolni kívánt terméket/termékeket, majd a kosárban megadni a megrendelni kívánt mennyiséget.

 Joghurtok esetében az ár 1db-ra értendő. 

Parenyica sajtok esetében 1 egység = 1db csiga, mely hozzávetőlegesen 20dkg, azonban a terméket nem darabra hanem dkg-ra áruljuk, így a megrendelést követően a csomagoláskor mérjük le a pontos mennyiséget és az alapján kerül kiszámításra az egységár. Sajnos megrendeléskor még nem tudjuk, hogy 1 csiga 20 vagy 23 esetleg 19 dkg lesz, így a visszaigazolás nem a pontos árat, hanem egy hozzávetőleges árat tükröz. Fizetéskor természetesen a csiga csomagolásán is látható pontos dkg alapján számítjuk a fizetendő összeget.  

A többi sajt esetén a webáruházban 1 egység = 10dkg, így a darabszámot egyesével növelve 10dkg-ként tudjuk változtatni a rendelési mennyiséget. Minimum megrendelés 20 dkg/sajt, ugyanis ennél kisebb egységet nehéz levágni az egész sajtokból. A megrendelt mennyiség és az áru összekészítésekor csomagolt mennyiségben lehet minimális eltérés, ugyanis nehéz dkg-ra pontosan levágni a sajtot, így a fizetés a csomagoláson feltüntetett mennyiség alapján fog történni. 

1.10. Minden beérkezett rendelést tételesen átnézünk és ha hibát találunk, vagy egyéb észrevételünk van, akkor a megrendelés teljesítése előtt telefonon vagy e-mailben visszajelzünk.  A megrendeléseket alap esetben szerdán 17:00-ig tudjuk fogadni, melyeket ugyanazon héten pénteken tudunk kiszállítani. Amennyiben megrendelés kiegészítés vagy egyéb módosítási igény jelentkezik, azt kérjük mielőbb jelezni felénk. 

1.11. Fizetési feltételek. Készpénzben, az áru átvételekor. Bankkártyás vagy átutalásos fizetésre egyelőre nincs lehetőség. Minden teljesítéshez nyugtát adunk, valamint csatoljuk a megrendelés nyomtatott változatát. 

1.12. A beérkezett megrendeléseket legkésőbb 48 órán belül visszaigazoljuk a várható teljesítés időpontjával. Amennyiben e visszaigazolás az igénybe vevő megrendelésének elküldésétől számított legkésőbb 48 órán belül az igénybe vevőhöz nem érkezik meg, az igénybe vevő mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól. A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő a szolgáltatóhoz, illetve az igénybe vevőhöz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik. 

A megrendelések feldolgozása és teljesítés

1.13. A megrendelések feldolgozása folyamatosan történik, de munkanapokon legalább egyszer átnézzük a beérkezett rendeléseket.

1.14. Általános teljesítési határidő minden munkahét pénteki napján, abban az esetben, amennyiben a megrendelés szerdán 17:00-ig beérkezik hozzánk. Ettől eltérő teljesítés is előfordulhat, amennyiben erről külön megállapodás történik szállító és megrendelő között. 

1.15. Ha Szolgáltató a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, köteles erről Felhasználót haladéktalanul tájékoztatni, valamint Felhasználó által fizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb harminc napon belül visszatéríteni. E kötelezettség teljesítése Szolgáltatót nem mentesíti szerződésszegése egyéb következményei alól.

Elállás joga

1.16. A fogyasztó a megrendelt termékek átvételétől a szállítás időpontjáig bármikor elállhat, valamint átvételkor minőségi kifogás esetén szintén megtagadhatja az áru átvételét. 

Garancia, jótállás

1.18. Termékeink minden esetben megfelelő minőségben és fogyasztásra kész állapotban kerülnek kiszállításra. Friss sajtok és tejtermékek esetében a frissességet garantáljuk, a füstölt és érlelt sajtok esetében a megfelelő átfutási idő után kerülnek forgalomba az egyes tételek. A termékek csomagolásán minden esetben feltüntetésre kerül, hogy meddig fogyasztható, de a friss sajtok és joghurtok esetében a megfelelő hűtési és tárolási feltételek betartása esetén 2 hét az eltarthatóság.

Panaszkezelés

1.19. Panasz esetén a weboldalon feltüntetett hivatalos elérhetőségeink bármelyikén állunk rendelkezésre. Minden hozzánk érkezett panaszt maradéktalanul kivizsgálunk, melyre legkésőbb 10 napon belül írásban válaszolunk. 

Vegyes rendelkezések

1.20. Szolgáltató és Felhasználó vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni. Felhasználó és a Szolgáltató a jelen Szabályzat hatálya alá tartozó, megegyezéssel 30 (harminc) naptári nap alatt nem rendezhető esetleges jogvitákra nézve kikötik a Monori Járásbíróság illetékességét. Pilis, 2018. szeptember .hó 01 nap